Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Friday, July 6, 2012

Recenzie VRAJITOR SI VRAJOTOARE (Vrajitor si Vrajitoare #1) de James Patterson


  • Serie tradusa in 19 tari
  • Bestseller New York Times
  • Bestseller USA Today
  • Bestseller Publishers Weekly 
James Patterson este unul dintre cei mai indragiti romancieri americani, cu peste 260 de milioane de exemplare vandute in 40 de limbi
Magie + mai multe dimensiuni + razvratire impotriva unui guvern totalitar + copii care conduc lumea + dragoste + aventuri + suspans ! Pare combinatia perfecta pentru o carte buna, nu-i asa?
Intr-o lume orwelliana a unui guvern totalitar numit Noul Ordin, copiii, si mai ales adolescentii rebeli, trebuie sa se supuna, sau sa moara.  Pentru Wisty, o fata de 15 ani, si fratele ei Whit, de 17, viata se schimba la 180 de grade cand sunt luati intr-o noapte de langa parintii lor si inchisi intr-o temnita secreta pentru o vina despre care ei nu stiu nimic ─ fiind apoi judecati intr-o parodie de proces si condamnati la moarte. Dar in vreme ce sunt captivi in acest oribil cosmar, Wisty si Whit descopera ca au puteri incredibile, pe care insa nu stiu cum sa le controleze. Vor putea ei oare sa descopere o cale de a-si folosi abilitatile de vrajitori pentru a se salva, si pentru a-si salva si parintii ─ si poate ca in final si lumea lor? 
O carte plina de magie, aventuri si umor, surprinzatoare, energica, scrisa intr-un ritm alert, care te tine in tensiune, cu intorsaturi spectaculoase de situatie, o intriga captivanta si doi eroi plini de spirit si ingeniozitate!


PAREREA MEA

Cartea mi-a placut de la primul pana la ultimul rand. Nu am ce sa-i reprosez. A fost atat de antrenanata, si pe alocuri atat de amuzanta, incat m-a captivat complet. Wisty este atat de indrazneata si rebela, in aparenta, incat m-a fermecat complet. Cu fiecare capitol pe care il citeam, asteptam cu nerabdare sa vad cum mai reactioneaza. Am fost complet absorbita de personalitatea ei.

"Aoleu!
In clipa urmatoare, il priveam pe gardian printr-o panza de flacari. Flacari care ieseau din... mine. Iar."

O alta parte care mi-a placut enorm, e structurarea capitolelor. Am fost surpinsa sa vad cat pagini sunt incadrate intr-un capitol, dar mi-a placut lucrul acesta. Da impresia ca citesti mai repede cartea. Si imi place ca sunt scrise atat din punctul de vedere al lui Wisty cat si al lui Whit. Ca o mica paranteza, Naluca si Naucul mai este scrisa in asa fel, daca nu ma insel, si initial genul asta de scriere nu m-a atras, insa acum, pun pariu ca o sa-mi placa sa citesc o carte care este scrisa din punctul de vedere al ambelor personaje.

In alta ordine de idei, Vrajitor si Vrajitoare are de toate. Momente amuzante, in care iti vine pur si simplu sa pufnesti in ras, in special cele in care este implicat dihorul :D , momente triste, ca acela in care cei doi frati se "reintalnesc" intr-un fel cu parintii lor, momente de tensiune, scena cu masina furata pe care o conduce Whit, si lista poate continua.

"De pe partea Taramului Umbrelor, am vazut-o inca in picioare in coridorul Spitalului. Era ca si cum m-as fi uitat printr-un geam de sticla groasa, unduitoare. Celia incerca s-o prinda pe Wisty, dar nu putea, desigur. E o chestie a fantomelor, banuiesc."

Ma bucur enorm ca mi-am precomandat cartea, astfel m-am putut bucura mai repede de o carte buna, ce cuprinde aproape toate starile de spirit posibile, care nu te lasa o clipa sa respiri, si pe care am citit-o cu drag si cu sufletul la gura.

NOTA:5/5

2 comments:

Sabryy said...

uau, cate cuvinte de lauda :) chiar atat de tare e cartea? :)) desigur, am asteptari maaari de la ea, din moment ce am citit Maximum Ride si a fost...uimitor de...awesome :))

doamne, sper sa fac rost de ea cat mai repede!! :))

mayabijoux said...

Din punctul meu de vedere, da, atat de tare e cartea :D Bafta s-o procuri cat mai repede!