Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Saturday, July 14, 2012

Recenzie EVE (Eve #1) de Anna Carey



O FASCINANTA AVENTURA DISTOPICA, PETRECUTA IN 2032, LA SAISPREZECE ANI DUPA CE UN VIRUS MORTAL A STERS APROAPE INTREAGA POPULATIE DE PE FATA PAMANTULUI
In ultima noapte petrecuta in scoala de fete unde este eleva, Eve descopera ceea ce se intampla in realitate cu absolventele – si soarta cumplita care le asteapta.
Evadand din singurul camin pe care il cunoscuse vreodata, ea porneste intr-o calatorie lunga, presarata cu piedici inselatoare, in cautarea unui loc in care sa poata supravietui. Pe drum il intalneste pe Caleb, un baiat rebel si dur, care traieste in salbaticie. Separata de barbati intreaga viata, Eve fusese invatata sa se teama de acestia, dar Caleb ii castiga treptat increderea… si inima.
Cand soldatii incep sa ii vaneze, Eve trebuie sa aleaga intre adevarata dragoste si propria ei viata.
EVOCATIVA, ROMANTICA SI UNEORI INSPAIMANTATOARE, EVE ESTE PRIMUL ROMAN DINTR-O NOUA TRILOGIE CAPTIVANTA, CU O EROINA DE NEUITAT.
Anna Carey a studiat literatura si scrierea creativa la Universitatea New York si detine un Master de la Brooklyn College. In prezent locuieste in Los Angeles.

PAREREA MEA

E greu... Nu pot sa spun ca Eve se plaseaza printre cartile mele preferate... din pacate. Actiunea e ok spre plictisitoare, ceea ce pentru mine este o problema. Daca o carte nu are actiune sau desfasurare care sa te tina in suspans, pentru mine scade. Nu-mi place asta, din start. 

Personajele sunt insa, minunate. Aproape o iubesc pe Eve, ca si eroina. E usor plictisitoare si cam prea naiva cateodata, dar pe parcurs evolueaza, si asta imi place. De asta aproape ca o iubesc. Si inca un motiv care sa sustina afirmatia mea, este acela ca ea isi urmeaza inima. Desi stie ca poate greseste, isi urmeaza inima, si  nu lasa nimic sa-i stirbeasca hotararile pe care le ia.

Caleb, personajul masculin, este dragut, puternic, grijuliu. Se poarta foarte atent cu Eve, si asta m-a facut sa continui sa citesc cartea. Este partea dulce si puternica a cartii, cu toate ca Eve este punctul central.

Cu toate ca, ma repet, cartea nu abunda de actiune, sau cel putin nu actiune prea... cum sa spun... antrenanta, si m-a facut sa casc cu lacrimi in unele momente, mi-a adus si un mic moment de revelatie. Oare eu as putea sa fiu la fel de puternica, intr-o astfel de situatie? As putea sa trec cu bine peste, sau as innebuni? Sau, si mai rau, as ajunge mancata de animale?

Stiu, intrebarile trezite de carte sunt cam morbide, dar astea sunt, si le impartasesc cu voi.

Alte lucruri pe care sa vi le spun, nu prea sunt. Dupa ce termin cartea a doua, sper din suflet sa revin cu nota maxima la recenzia pe care o s-o postez. Asa ca, ma inarmez cu rabdare, de care sper sa nu am nevoie, sa citesc si al doilea volum.

NOTA:3/5

2 comments:

Sabryy said...

I know the feeling. Si pe mine m-a plictisit. Si totusi, finalul a fost mortal :x

Te iubesc, te iubesc, te iubesc.

Muuult prea genial :D

Krisz said...

Mie mi-a placut cartea, chiar si fara prea multa actiune. :X M-a impresionat foarte mult situatia lor, lumea lor..sau ce a mai ramas din ea, si mi-a dat multe de gandit.