Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Sunday, July 1, 2012

Recenzie PRINTUL MECANIC (Dispozitive Infernale#2) de Cassandra Claire


In lumea magica a Londrei Victoriene, Tessa Gray si-a sasit In Sfarsit Locul, Alaturi de vanatorii de umbre. Dar linistea se dovedeste a fi trecatoare cand forte intunecate din Conclav planuiesc s-o inlature pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Daca se va intampla acest lucru, Tessa va ajunge pe strazi, prada usoara pentru misteriosul Magistru, care urmareste sa se foloseasca de puterile ei in scopuri nu tocmai nobile.
Cu ajutorul lui Will si Jem, Tessa descopera ca razboiul purtat de Magistru impotriva vanatorilor de umbre este cat se poate de personal. El ii invinuieste pentru o tragedie petrecuta cu mult timp in urma, din pricina careia, sustine el, viata ii fusese distrusa. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni calatoresc din Yorkshire-ul invaluit in ceata spre un conac de care sunt legate povesti cumplite; din cartierele saracacioase ale Londrei spre o sala de bal fermecatoare, unde Tessa descopera ca adevarul despre originile ei este mult mai sinistru decat isi inchipuise vreodata. Cand se intalnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, acestia inteleg ca Magistrul le stie fiecare miscare – si ca unul dintre apropiatii lor i-a tradat.
Tessa realizeaza ca inima ii bate din ce in ce mai tare pentru Jem, insa dorinta de a fi cu Will, in pofida starilor lui sumbre, continua sa o tulbure. Dar ceva se schimba in Will – zidul pe care baiatul si-l construise in jurul lui incepe sa se naruie. Daca-l vor gasi pe Magistru, va putea oare Will sa se elibereze de secretele sale si sa-i ofere Tessei raspunsurile legate de originea si de menirea ei ?
In vreme ce cautarea Magistrului, dar si a adevarului, ii pune pe cei trei prieteni in situatii primejdioase, Tessa intelege ca, atunci cand amesteci dragostea cu minciunile, poti corupe chiar si cea mai curata inima.
Exclusiv in aceasta editie din Printul mecanic, trei texte inedite:
  • Dedicatia lui Will pentru Tessa pe un exemplar din Poveste despre doua orase, de Charles Dickens
  • Epistola scrisa de Will pentru familia lui, la implinirea varstei de saptesprezece ani, dar pe care nu o va expedia niciodata
  • Scurta relatare a primei intalniri dintre Jem si Tessa

PAREREA MEA

Stiti ca v-am spus despre primul volum ca este ex-cep-tio-nal? Va mai amintiti? Ei bine... Pentru volumul asta nu-mi mai gasesc cuvintele. Nu stiu ce sa spun despre el. Stau si ma gandesc, dar parca cuvintele ma ocolesc... Mi-a placut atat de mult!!! Actiunile au fost mai intense, pasiunile mai arzatoare ca oricand, descoperirile... mai tulburatoare si terifiante decat in primul volum. 

Si Will si Jem au fost fermecatori, de Tessa nu mai vorbesc. Dar in ciuda faptului ca Will este genial, Jem este alegerea mea, el fiind ideal ca personaj, in opinia mea. Astfel de personaje ma atrag in mod cert.

"- Deci tu sugerezi sa mergem cu trenul la York, sa ne intalnim cu un barbat de nouazeci de ani, sa sarim pe el si sa-i smulgem parul? Sunt sigur ca cei din Conclav vor fi in extaz.
...
- Stiam ca esti aici, anunta el in timp ce Magnus se ridica in fund pe canapea, punandu-si picioarele jos. Acum, vrei sa-i spui acestui... acestui liliac supradimensionat sa nu mai stea pe capul meu?"
 
Cum v-am spus, cartea intai a fost foarte frumoasa, insa asta e cu mult peste asteptarile mele. Pur si simplu m-a uimit, m-a captivat intr-atat, incat cred ca cel putin o saptamana o sa fiu obsedata de triunghiul Will-Tessa-Jem, si de actiunile petrecute in carte.

Dumnezeule... chiar nu mi s-a intamplat vreodata sa nu-mi gasesc cuvintele... Sunt uluita total, sunt... sunt... sunt vrajita de carte, de serie. Pur si simplu o ador! Si o ador si pe Cassandra, pentru ca are o imaginatie fascinanta. E uimitoare. Nici ca putea scrie mai bine de atat acest volum. Pur si simplu nu are cum sa nu-ti placa cum scrie, cum insufleteste personajele, cum le daruieste din sufletul ei.

"Jem deschise usa si o invita pe Tessa inauntru; inchise usa cu putere in urma lor, bagand inapoi in buzunar cheia pe care o folosise.
- Asta e camera lui Will, zise el.
- Doamne, spuse Tessa. Nu am mai fost aici. Incepeam sa cred ca doarme cu susul in jos, ca un liliac.
...
- Nu cunosc doi oameni mai buni, zise el, si nu-mi pot imagina vesti mai bune. Fie ca vietile voastre impreuna sa fie fericite si lungi. Privirea lui o cauta pe-a Tessei, apoi se indrepta spre Jem. Felicitari, frate!"

In concluzie, daca nu ati citit cartea/seria, va rog, va rog insistent s-o faceti, nu pierdeti nimic, nici macar timpul nu o sa indrazniti sa spuneti ca l-ati pierdut degeaba. Si daca am fost cam... nu stiu... putin zapacita in recenzia de fata, e din cauza faptului ca acum 15 minute am terminat-o de citit, si inca incerc sa-mi revin din extaz. Astept cu mare, enorma nerabdare, sa vina 2013, si sa apara Printesa Mecanica.

NOTA: 5+/5

0 comments: