Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Tuesday, October 30, 2012

Recenzie AMURG de Stephenie Meyer


O poveste de dragoste .... cu vampiri !

Isabella Swan nu are parte de prea multa distractie de cand s-a mutat din insorita Arizona in Forks, un orasel in care ploua mai tot timpul. Dar cand se indragosteste de misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun ca ar fi... vampir, viata ei ia o intorsatura total neasteptata!

Edward este la randul lui atras de Bella, dar si de mirosul sangelui ei, asa ca fiecare apropiere de iubita lui e in acelasi timp o placere si un chin teribil – daca Edward isi pierde capul pentru o clipa, Bella isi pierde viata...

Pentru Edward, Bella este ceea ce a asteptat timp de 90 de ani - sufletul lui pereche.

Dar ce se va intampla cu Edward si Bella atunci cand James, Laurent si Victoria, vampirii dusmani de moarte ai familiei Cullen, vin in oras, cu scopul de a o gasi pe Bella?

Fragment:

"De trei lucruri eram sigura. Primul, Edward era vampir.

Al doilea, o parte din el si nu stiam cat de puternica era aceea parte, era insetata dupa sangele meu.

Si al treilea, eram neconditionat si irevocabil indragostita de el"

PAREREA MEA

O sa incep prin a va spune ca e cam aiurea sa citesti o carte abia dupa ce ai vazut ecranizarea acesteia. E oarecum ciudat, pentru ca ai senzatia ca citesti in gol, aproape mereu stii ce o sa se intample, si asta taie cu mult din entuziasmul de a citi o carte atat de buna. Cu toate astea, va garantez ca am papat fiecare cuvintel scris, m-am delectat cu viziunea perfecta a personajelor si am trait intens fiecare propozitie.

Nu stiu ce as mai putea sa adaug eu despre acesta carte, dat fiind ca a aparut de atata timp, si aproape oricine o stie, si o iubeste. Sa nu mai spun ca toata nebunia cu cartile fantasy pare a fi inceput cu aceasta carte, si implicit dependenta de citit a unora dintre noi.

Nu o sa o mai lungesc, pentru ca ar insemna sa ma apuc sa insir lucrurile pe care le stiti deja. O sa va spun doar ca OBLIGATORIU, daca sunteti dependenti de citit, asa ca mine, trebuie sa aveti si sa cititi seria asta. Si, ca o mica provocare pentru mine, mi-am pus in gand ca pana ce apare ultima parte a ecranizarii, sa termin si eu de citit toate cartile din serie. Asa ca urati-mi noroc, si tineti-mi pumnii stransi :)

NOTA: 4,5/5

6 comments:

Cristinab said...

frumoasa recenzia.
mult spor si lectura frumoasa, mai e putin pana la BD 2 :)

si mie mi se pare aiurea sa citesc o carte dupa ce am vazut ecranizarea. ma bucur cand producatorii filmului mai schimba unele chestii sau nu includ altele. :)

ioana alexandra said...

mult succes!! sunt sigura ca si celelalte volume or sa-ti placa, sunt mult mai bune decta primul, dupa parerea mea
stiu ca e aiurea sa citesti o carte dupa ce ai vazut filmul, si eu am patit la fel, dar totusi mai sunt unele diferente si intotdeauna cartile sunt mai bune!!

Ralu said...

Cam am citit Amurg, am pornit si eu cu aceeasi idee, ca nu are cum sa fie interesanta daca am vazut deja filmul. Chiar si asa, a fost o lectura deosebit de captivanta si de placuta, iar acest lucru mi s-a mai intamplat si cu alte carti pe care le vazusem deja ecranizate. :)
Spor la citit in continuare!

Sabryy said...

draguta recenzia.:)

meduza said...

Hi hi :) Si eu am citit seria, dar singurul regret este ca nu o am in biblioteca :o3 Am imprumutat-o :) Si da, exact asa am facut si eu. Am vazut primul film si apoi am citit cartea, dar la urmatorul m-am lecuit. Am citit cartile, si apoi am vazut filmele de la 1 la 3, si apoi prima parte din 4, si in curand -u-huuuuuuuu- a doua parte din Zori de Zi.

Unknown said...

imi place mult recenzia.mi-a placut filmul,deci,stiu sigur ca mi-ar fac eo mare placere sa citesc cartea,in caz ca as avea-o.asta e....