Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Monday, October 15, 2012

Recenzie DISPARUTI de Michael Grant


Cat ai clipi din ochi, toata lumea a disparut. Disparuti. Toti, cu exceptia tinerilor. Au ramas fara nici un adult. Fara profesori, politisti, doctori, parinti. Si tot asa de brusc dispar si telefoanele, internetul, televiziunea. Fara nici o posibilitate de a cauta ajutor. Si fara vreo sansa de a afla ce se intampla. Foametea ameninta. Incepe domnia salbaticilor. O creatura sinistra pandeste din umbra. Animalele devin mutante. Iar adolescentii se schimba si ei, le apar talente noi, puteri inimaginabile, periculoase, mortale, care sporesc din zi in zi. Este o lume noua si inspaimantatoare. Se aleg tabere, se pregateste o lupta. Cei puternici impotriva celor slabi. Iar timpul se scurge inexorabil: de ziua ta, dispari, la fel ca toti ceilalti.

PAREREA MEA

V-ati pus vreodata intrebarea ce s-ar putea intampla intr-o lume in care adultii nu mai exista? Ei bine, eu trebuie sa recunosc ca nici macar nu m-am gandit vreodata la asa ceva. Dar pentru asta exista scriitorii, sa ne arate versiuni posibile sau imposibile, ale unei vieti ce se schimba pe zi ce trece, ce sufera modificari provocate intr-o oarecare masura de noi.

Michael Grant, asta ne prezinta. Rezultatul unei incrucisari de actiuni umane si supranaturale, care duc la un rezultat distopic, zic eu. Imagineaza o lume in care adultii dispar in totalitate, iar copii, simpli, altii cu puteri de neimaginat, incearca sa supravietuiasca intr-o lume in care nimic, dar absolut nimic, nu mai este asa cum ar trebui sa fie, unde frica si neprevazutul fac echipa perfecta pentru o cursa contracronometru. Pentru ca volumul de fata, asta este, o cursa contracronometru pentru supravietuire, unde teama de orice, este prezenta in fiecare loc din mintea fiecarui copil, si unde lupta pentru putere, acapareaza mintile deloc nevinovate, ale unora dintre copii.

Daca vreti sa cititi o carte diferita de majoritatea, dar in care supranaturalul este prezent, daca vreti sa porniti numaratoarea inversa si frica prezenta in mod constant, pana la clipa in care veti afla deznodamantul, atunci trebuie sa cititi Disparuti. Este o lectura obligatorie, care nu trebuie sa lipseasca din rafturile unui impatimit de YA.

NOTA: 4/5

4 comments:

Ralu said...

Foarte reusita recenzia, felicitari. :)
Va recomand si eu aceasta carte si va asigur ca nu veti regreta.

natașa said...

Doamne cat vreau cartea asta!! Recenzia m-a facut doar sa o iau razna mai tare!! =))

mayabijoux said...

Multumesc @Ralu.
Ma bucur sa vad ca recenziile mele va plac, si va fac sa vreti sa cititi o anumita carte.
Si, @Anca, cand o sa citesti cartea, o sa vezi de ce am folosit cuvantul "contracronometru" :D

Ale Criss said...

Am citit-o in vara si mi-a placut la nebunie!! Sper sa apara in curand al doilea volum!! :D