Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Wednesday, August 8, 2012

Recenzie ELIXIRUL VIETII de Kenneth Oppel


Cele mai bune intentii pot da nastere celor mai intunecate obsesii

Viktor si fratele lui geaman, Konrad, au explorat toate coridoarele secrete si camerele tainice din somptuosul lor castel Frankenstein. Cu exceptia uneia.

Biblioteca Intunecata adaposteste tomuri stravechi, misterioase, scrise in limbi ciudate si pline de cunostinte interzise. Tatal lor ii obliga sa promita ca nu vor vizita niciodata biblioteca, insa in clipa in care Konrad cade grav bolnav, Viktor intelege ca trebuie sa descopere cartea ce contine reteta pentru legendarul Elixir al Vietii.

Elixirul necesita doar trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasa si un triunghi amoros nefericit ii pun in pericol, la fiecare pas, reusita strpaniilor lui

Viktor stie ca nu poate sa dea gres. Insa sortii sai de izbanda depind de cat de departe poate impinge granitele naturii, ale stiintei si ale iubirii – si cat de mult este dispus sa sacrifice !

PAREREA MEA

Well, cartea e foarte buna! E foarte, foarte, foarte buna!!! 

Pe drept a castigat titlul de cea mai buna carte pentru tineri a anului 2011. 

Pur si simplu am devorat-o. Se numara printre acele carti care iti raman in minte, acele carti care au ceva unic, ceva aparte, ce te face sa-i pastrezi un loc special. Sentimentele atat de reale, atat de insufletite, sunt cu atat mai impunatoare, cu cat actiunea desfasurata este ceva mai neobisnuita. 

Personajul principal, Viktor, este un cufar plin de sentimente, pe cat de puternice, pe atat de contradictorii si umane. Ceea ce este pe deplin uimitor la aceasta carte, este ca desi Viktor isi invidiaza fratele geaman, si pare sa semene perfect cu el, in orice situatie alege optiunile favorabile lui Konrad, si nu ezita sa-si arate dragostea ce-l leaga de el.

" Mi-am indoit ultimele doua degete, incercand sa-mi imaginez mana fara ele. Vazusem soldati intorcandu-se de la razboaie cu cioturi unde ar fi trebuit sa le fie picioarele, cu bratele taiate de la coate. Vederea lor starnise in mine oroare si o mila de nedescris, deoarece parea un lucru ingrozitor sa treci prin viata in asemenea hal. Insa pierderea a duoa degete n-ar fi nimic in comparatie cu acele lucruri."

Sfarsitul cartii este insa neasteptat, delicios de morbid, incantator de perfect. Da, desi morbid si neasteptat, este cat se poate de perfect, si lasa loc imaginatiei bogate a cititorului.

In definitiv, merita citita cartea, si isi merita un loc in biblioteca voastra, daca nu o aveti inca.

NOTA: 5/5

2 comments:

Only Books said...

Ador coperta asta + că am auzit că e genială!
Îmi place recenzia:).

Dee.

mayabijoux said...

Ma bucur ca-ti place! :* Si sper s-o citesti cat mai curand, chiar este geniala!!!