Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Friday, September 21, 2012

Recenzie Jurnalele lui Stefan - SPINTECATORUL de L. J. Smith


Avand la baza serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvaluie adevarul despre ceea ce s-a intamplat in realitate intre Stefan, Damon si Katherine... si cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele vampirilor.

 Suntem in anul 1888, si aerul Londrei e incarcat de mirosul sangelui. Stefan Salvatore crede ca va putea sa scape de trecutul violent, stabilindu-se intr-o pasnica regiune rurala din Anglia, dar cand un criminal atroce care-si spune Jack Spintecatorul iese la iveala, Stefan incepe sa se teama ca intunericul il va urmari vesnic. Pornind pe urma ucigasului, Stefan se asteapta la tot ce poate fi mai rau: si anume ca autorul crimelor este un vampir. Cu cat afla mai multe, cu atat devine mai sigur de faptul ca asasinul este cineva apropiat lui... si ca nu va putea niciodata sa fuga indeajuns de departe de trecutul care-l bantuie.

PAREREA MEA

OK, aceasta carte am citit-o cu sufletul la gura, curiozitatea crescandu-mi cu fiecare pagina citita. Cu toate ca nu am fost nici pe departe atat de multumita cum am fost de anterioarele trei volume.

In continuare, actiunea care se plaseaza undeva la douazeci de ani din momentul in care Stefan si Damon au fost transformati in vampiri, te tine cu sufletul la gura, dar nu sufient cat s-o devorezi pur si simplu. Insa are si niste puncte cam slabe, prea slabe, acelea in care Stefan isi impune sa nu faca un lucru, sau sa nu se foloseasca de avantajele faptului ca este vampir, cand de fapt face exact opusul. Pe mine una, cel putin, momentele acelea pur si simplu m-au enervat.

Si, ca sa fiu cat mai corecta, imi pare rau ca aceste volume nu sunt narate din punctul de vedere al lui Damon. Pun pariu ca ar fi fost mult mai bune. Dupa parerea mea, Damon cam face totul, el este cel care tine actiunea in frau in asa fel incat aceasta sa nu devina o patetica carte de adormit copii. Da, stiu, suna cam dur ceea ce scriu, insa asta este gustul dulce-amarui pe care mi l-a lasat Spintecatorul.

 Punctajul este mai mult in favoarea lui Damon, altfel m-as fi vazut nevoita sa scad drastic, daca era sa nu vad imaginea de ansamblu, ci doar... vaicarerile, da, ati citit bine, vaicarelile lui Stefan.

NOTA: 3,5/5

0 comments: