Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Sunday, June 24, 2012

Recenzie INGERUL MECANIC (Dispozitive infernale #1) de Cassandra Claire


TESSA GRAY, o adolescenta de saisprezece ani, traverseaza oceanul pentru a-si gasi fratele. Destinatia ei este Anglia, in plina epoca victoriana, dar ceva terifiant o asteapta in Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrajitori si alte creaturi supranaturale bantuie strazile iluminate cu gaz.
Numai vanatorii de umbre, razboinici hotarati sa scape lumea de demoni, mentin cat de cat ordinea in acest haos. Rapita de misterioasele Surori Intunecate, membre ale unei organizatii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa afla curand ca ea insasi face parte din Lumea de Jos si ca este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, dupa propria-i vointa, intr-o alta persoana. Insa Magistrul, o figura misterioasa care conduce clubul, nu se va da in laturi de la nimic pentru a face ca puterea Tessei sa-i apartina.
Fara prieteni si haituita, Tessa se refugiaza la vanatorii de umbre de la Institutul din Londra, care jura sa-i gaseasca fratele daca ea isi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descopera ca e fascinata, in aceeasi masura, de doi prieteni buni: James, a carui frumusete fragila ascunde un secret mortal, si Will, cel cu ochi albastri, ale carui stari de spirit schimbatoare, alaturi de o ironie caustica ii tin pe toti la distanta... pe toti in afara de Tessa. Pe masura ce cautarea lor ii atrage tot mai adanc in inima unei urzeli oculte care ameninta sa-i distruga pe vanatorii de umbre, Tessa isi da seama ca ar putea fi nevoita sa aleaga intre a-si salva fratele si a-si ajuta noii prieteni sa salveze lumea… si ca dragostea poate fi cea mai periculoasa magie.
Cassandra Clare s-a nascut la Teheran, in Iran, din parinti americani. O mare parte din copilarie si-a petrecut-o calatorind in intreaga lume impreuna cu familia (inclusiv in Himalaya). Cartile au fost prietenii ei cei mai buni – oriunde se ducea, avea cu ea o carte. Anii de liceu si i-a petrecut la Los Angeles, perioada in care scria povestiri ca sa-si amuze colegii, inclusiv un roman intitulat The Beautiful Cassandra (Frumoasa Cassandra), inspirat de povestirea cu acelasi titlu de Jane Austen (de unde si-a luat mai tarziu si pseudonimul literar). Dupa incheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles si New York, unde a lucrat la diverse reviste. Este autoarea seriilor de mare succes Instrumente mortale siDispozitive infernale. In prezent, locuieste in Massachusetts impreuna cu logodnicul sau, pisicile lor – si inconjurata de si mai multe carti.

PAREREA MEA

Cartea este ex-cep-tio-na-la! Exceptionala!!! Te tine cu sufletul la gura. 

Cassandra scrie atat de bine si atat de frumos, incat cartile ei creaza dependenta. Desi am citit doar o carte scrisa de ea, dupa ce am terminat-o, nici nu mai incape indoiala de cat de talentata este. 


Acum, sa revin la subiectul postarii. 

Primele cateva pagini imi pareau plictisitoare, mai exact pana in momentul in care Tessa a ajuns la Londra, si a fost luata de Surorile Intunecate. De aici incolo, imi venea sa nu mai las cartea din mana. Ma gandeam cum sa fac s-o citesc mai repede, dar cititeam cateva capitole pe zi, si am reusit s-o termin in cateva zile, mai tarziu decat imi impusesem.

Tessa este uimitoare atat prin felul ei de a fi, cat si prin curiozitatea nemarginita de care da dovada. Este atat de curioasa, incat cu usurinta ar putea fi asemuita unui copilas de 1-3 anisori, care cauta in orice colt ceva interesant. Relatia ei cu Will este atat de complicata, pe cat de simpla este cea cu Jem.

Dar aici este spilu', ca sa zic asa, si anume Will. El este atat de "enervant", incat imi place mai mult decat Jem. Ssst, sa nu mai spuneti nimanui chestia asta, ramane secretul nostru :D  Bineinteles ca si Jem are farmecul lui, dar stiti vorba ceea, fetele cuminti sunt atrase de baietii rai. Si cam asa este Will. De ce cam asa? Pentru ca o sa descoperiti si o alta fata a lui, mai inspre final. Nu v-o spun, va las pe voi s-o gasiti.

Jem. Hmmm... Jem este dulce, dragut, singurul care nu pare enervat de ifosele lui Will, dar uneori este cam prea dulce. Parerea mea. Dar asta face ca personalitatea lui sa fie in perfect echilibru cu cea a lui Will. 

Prietenii si aliatii pe care si-i face Tessa, o sa se dovedeasca foarte folositori in momente de maxim pericol. Acesti prieteni ii devin familie, in cele din urma. O sa vedeti in momentul in care o sa cititi cartea, cat de mult tin ei la ea, si cat de mult o ajuta. Cu toate ca mai drept este sa spun, cat de mult si-a ajutat Tessa prietenii.

Alt personaj care mi-a placut extreeem de mult, este Jessie. Replicile ei, usor acide, zic eu, ma faceau sa zambesc.

Restul personajelor, va las sa le descoperiti singuri, cu toate ca ar fi mai corect sa mai amintesc cel putin doua dintre ele.

O sa va las pe voi sa va convingeti cat de frumoasa este cartea, cat de bine scrisa si structurata este. O sa va las pe voi sa vedeti cat de bine conturate sunt personajele, si cum actiunile sunt terifiant de intense.

Sper ca mica mea "recenzie" sa va fi trezit interesul, si sa cumparati cartea. O sa va placa la nebunie!!! In caz contrar, ceea ce nu prea cred!!! deloc!!! va dau voie sa ma trageti de urechi :D

NOTA: 5/5

0 comments: