Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Saturday, April 28, 2012

Recenzie NASCUTA LA MIEZUL NOPTII (Shadow Falls Vol.1) by C. C. Hunter


Nu ratati aceasta noua serie impresionanta, care va va bantui visele si va va cuceri. Bine ati venit in tabara Shadow Falls, cuibarita in adancul padurii in preajma unui orasel pe nume Fallen...

Intr-o seara, Kylie Galen ia parte la o petrecere unde lucrurile nu decurg deloc cum ar trebui, iar asta ii va schimba viata pentru totdeauna. Mama ei o trimite la Shadow Falls - o tabara pentru adolescenti cu probleme. Insa la doar cateva ore dupa sosire, devine evident ca toti colegii ei au mai mult decat niste simple "probleme". Aici, in Shadow Falls, vampirii, varcolacii, metamorfii, vrajitoarele si zanele se antreneaza umar la umar - invata sa-si stapaneasca puterile, sa-si controleze magia si sa traiasca in lumea normala. 
Kylie nu a simtit niciodata ca apartine acelei lumi, dar, cu siguranta, locul ei nu este nici aici, alaturi de o gramada de ciudati paranormali. Sau este oare? Acestia insista ca face parte dintre ei si ca a fost adusa in tabara dintr-un motiv anume. 
Desi pentru Kylie aproapenimic nu e limpede, un lucru devine dureros de clar - locul ei e in Shadow Falls...

PAREREA MEA

Acum aproximativ doua ore am terminat cartea de citit. Sunt... nu stiu cum sa spun... cum sa ma exprim... sa-mi gasesc cuvintele de lauda... 
Cartea a fost, prima jumatate, mai exact cam pana la mijlocul capitolului 28, cam... slabuta. Nu spun plictisitoare, pentru ca autoarea si cartea chiar nu merita un asemenea cuvant. Cu greu am ajuns pana la acest capitol, am tras de mine insistent s-o citesc. Ma tot irita prezenta celor trei baieti, Trey, Derek si Lucas, in mintea lui Kylie. Un triunghi amoros nu aveam sa refuz, dar deja data fiind problema, cu cele trei "necunoscute" pe masa, ideea unui patrat amoros avea sa-mi ramana puternic intiparita in minte.

"Dupa ce reusise in sfarsit sa adoarma, avusese niste vise ciudate, nebunesti, cu Lucas Parker si cu ea. Inotau amandoi. Nici el si nici ea nu purtau nimic in partea de sus. ... Cum era posibil ca trupul ei  sa o tradeze si sa-l gaseasca pe Lucas Parker atragator?"
...
"Trey intinse mainile si Kylie il lasa sa o stranga in brate. Ba chiar il imbratisa si ea. Emotiile incepura din nou sa o ia razna. In adancul sufletului, Kylie recunostea ca desi nu credea ca avea sa-l ierte vreodata pe Trey pentru ca ii daduse papucii, o mica parte din ea inca mai tinea la el"
...
"Se forta sa zambeasca, desi simtea ca zambetul ei era la fel de fals ca unul de carton. Ea si Derek erau doar prieteni; nu avea nici un drept sa fie geloasa. Si totusi... De ce o durea asa de mult?

Cu toate acestea, ceva imi spunea ca nu am sa regret daca am sa continui. Si nu am regretat!
De la capitolele 29-30 am stat numai cu cartea in mana. Am citit cu sufletul la gura, si m-am bucurat sa vad ca, pe parcursul lecturii, Kylie incearca si reuseste sa elimine din minte o componenta din patru. Raman deci, trei, pentru clasicul si fermecatorul triunghi amoros. 
Avand in vedere indarjirea cu care ea se separa de cei din tabara, insistand ca ea este om, Kylie nu reuseste in prima jumatate a cartii sa fie o prietena foarte buna pentru Della si Miranda. Toate astea se schimba in a doua jumatate, cand in urma unei intalniri cu Lucas, Kylie se hotaraste sa-si infraneze diferentierea pe care o face, incepand prin a-i dona sange Dellei.

"- Ai tot ce-ti trebuie ca s-o faci?
Della se incrunta.
- Sa fac ce?
- Sa-mi iei sange."

Capitol cu capitol, cuvant cu cuvant, am inceput sa empatizez cu personajul principal, si in momente ca acelea in care Lucas marturiseste ca s-a luptat cu tatal sau, si Derek o intreaba daca e geloasa, a fost ca si cum ma aflam in mijlocul actiunii, in realitate. 
A doua jumatate a cartii este, pot sa spun, mustita de intorsaturi de situatie. Fantoma care o bantuie pe Kayle, se dovedeste a avea o legatura extrem de stransa cu ea, sabotorul taberei este mai aproape de ei decat si-ar fi imaginat vreodata, iar motivul pentru care divorteaza parintii ei, este unul mult prea... dureros si de necrezut in acelasi timp, pentru ea.

Desi, asa cum am mai spus, prima jumatate nu m-a impresionat, a doua jumatate a facut sa-mi schimb parerea radical. Asa ca astept cu mare nerabdare volumul 2.

NOTA: 5+/5

2 comments:

Only Books said...

Acum cateva ore am terminat si eu cartea. Mi-a placut foarte mult stilul autoarei de a scrie si, chiar daca in mod obisnuit mi s-ar fi parut ca actiunea 'sta pe loc', cartea asta are acel ceva care nu te lasa sa-i dai drumul din mana.
Sfarsitul a fost WOW!

Dee.

mayabijoux said...

aceeasi expresie am avut-o si eu la sfarsit. chiar nu ma asteptam la intorsaturile astea! acum abia astept vol.2, sa vad ce se mai intampla.